Finanzen

Privind necesitatea de a crea un fond privind criptoactivele pentru victimele infracțiunilor legate de criptografie 

Jonathan Levy
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
0 Supporters 0 in Europäische Union
0% from 500 for quorum
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 4 Wochen
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Petiționarul indică faptul că victimele infracțiunilor legate de criptografie au suferit fraude în valoare de mii de milioane de euro anual. Acesta subliniază că Parlamentul European a solicitat deja măsuri de reglementare a criptoactivelor și observă că, până în prezent, nu a fost alocată nicio finanțare legată de criptoactive pentru a compensa victimele activităților infracționale direct conexe. Prin urmare, petiționarul solicită introducerea unor reglementări pentru despăgubirea victimelor. El acționează în numele victimelor infracțiunilor legate de criptografie (fraudă, piraterie și extorcare de fonduri) care au vizat sau au utilizat în mod ilegal criptoactivele. Victimele au încercat să își recupereze pierderile în diferite moduri, cum ar fi prin proceduri judiciare în fața instanțelor naționale, plângeri penale adresate autorităților naționale, transferuri bancare, anularea tranzacțiilor efectuate cu cărțile de credit pentru a obține o rambursare („credit card reversals”) și urmărirea tehnologiei blockchain. Niciuna dintre aceste căi de atac nu a fost încununată de succes din cauza caracterului multi-jurisdicțional al tranzacțiilor cu criptomonede.

În mod similar, petiționarul remarcă faptul că nici Comisia, nici Ombudsmanul European nu s-au declarat competenți în această chestiune. El îndeamnă Parlamentul European să acționeze în mod direct pentru a ajuta victimele infracțiunilor legate de criptoactive, ca parte a strategiei UE pentru crearea unei veritabile piețe unice a serviciilor financiare digitale.

Thank you for your support, Jonathan Levy

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now

openPetition international