Finanzen

O potrebi za uspostavom fonda kriptoimovine za žrtve kriptoprevara 

Jonathan Levy
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
0 Supporters 0 in Europäische Union
0% from 500 for quorum
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Podnositelj predstavke navodi da se žrtve kriptozločina oštećuje za tisuće milijuna eura godišnje. Ukazuje na to da je Europski parlament već pozvao na mjere za regulaciju kriptoimovine te primjećuje da do danas nisu izdvojena financijska sredstva za kriptoimovinu kako bi se obeštetile žrtve s njom izravno povezanih kriminalnih aktivnosti. Podnositelj stoga poziva na uvođenje regulatornog sustava za obeštećenje žrtava. Djeluje u ime žrtava kriptozločina (prevara, piratstva i iznuđivanja) kojima je nezakonito zahvaćena kriptoimovina ili kojima je ta imovina upotrijebljena u kriminalne svrhe. Žrtve su pokušale gubitke nadoknaditi na različite načine, kao što su sudski postupci pred nacionalnim sudovima, kaznene prijave nacionalnim vlastima, bankovni prijenosi, storniranje plaćanja kreditnim karticama te praćenju upotrebom blockchain tehnologije. Nijedan od tih pravnih lijekova nije bio uspješan jer transakcije koje se izvršavaju u kriptovalutama po svojoj naravi obuhvaćaju više nadležnosti.

Slično tome, podnositelj navodi da se ni Komisija ni Europski ombudsman nisu proglasili nadležnima za to pitanje. Poziva Europski parlament na izravno djelovanje za pomoć žrtvama kriptoaktivnih zločina u sklopu strategije EU-a za uspostavu istinskog jedinstvenog tržišta za digitalne financijske usluge.

Thank you for your support, Jonathan Levy

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now

openPetition international