Finanzen

Par nepieciešamību izveidot kriptovalūtas aktīvu fondu ar kriptovalūtām saistītu noziegumu upuriem

Jonathan Levy
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Lūgumraksta iesniedzējs norāda, ka ar kriptovalūtām saistītu noziegumu upuriem ik gadu tiek izkrāpti tūkstošiem miljonu euro. Viņš norāda, ka Eiropas Parlaments jau ir aicinājis ieviest pasākumus kriptovalūtas aktīvu izmantošanas regulēšanai un ka līdz šim nav uzkrāts nekāds kriptovalūtas finansējums kompensāciju izmaksāšanai ar kriptovalūtām tieši saistītu noziegumu upuriem. Tādēļ lūgumraksta iesniedzējs vēlas, lai tiktu izstrādāts regulējums, lai upuri varētu saņemt kompensācijas. Viņš rīkojas ar kriptovalūtām saistītu noziegumu (krāpšana, pirātisms un izspiešana), kuros kriptovalūtas aktīvi tiek nelikumīgi iegūti vai izmantoti noziedzīgos nolūkos, upuru vārdā. Šo noziegumu upuri ir centušies atgūt zaudēto dažādos veidos, piemēram, iesniedzot prasību valsts tiesās, iesniedzot sūdzības par kriminālpārkāpumiem valstu iestādēs, panākot bankas pārskaitījumu veikšanu, kredītkaršu anulēšanu un blokķēžu izsekošanu. Neviens no šiem tiesiskās aizsardzības līdzekļiem nav izrādījies sekmīgs, jo darījumi ar kriptovalūtām pēc būtības ir saistīti ar daudzām jurisdikcijām.

Lūgumraksta iesniedzējs arī norāda, ka ne Komisija, ne Eiropas Ombuds nav kompetents rīkoties šajā jautājumā. Viņš mudina Eiropas Parlamentu nepastarpināti rīkoties, lai palīdzētu ar kriptovalūtas aktīviem saistītu noziegumu upuriem, īstenojot stratēģiju patiesi vienota digitālo finanšu pakalpojumu tirgus izveidei.

Thank you for your support, Jonathan Levy

openPetition international