Finanzen

Dėl būtinybės įsteigti kripto aktyvų fondą dėl nusikaltimų kripto aktyvų srityje nukentėjusiems asmenims

Jonathan Levy
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Peticijos pateikėjas nurodo, kad iš asmenų, nukentėjusių dėl nusikaltimų kripto aktyvų srityje, kasmet išviliojama milijardai eurų. Jis pažymi, kad Europos Parlamentas jau yra raginęs imtis priemonių reguliuoti kripto aktyvus, ir pažymi, kad iki šiol kripto aktyvų lėšos nebuvo kauptos, siekiant atlyginti žalą dėl nusikalstamų veikų tiesiogiai nukentėjusiems asmenims. Todėl peticijos pateikėjas prašo nustatyti reglamentavimą, siekiant atlyginti žalą nukentėjusiems. Peticiją jis teikia dėl nusikaltimų kripto aktyvų srityje (sukčiavimo, piratavimo ir turto prievartavimo), kai siekiama neteisėtai įgyti kripto aktyvų arba juos panaudoti nusikalstamiems tikslams, nukentėjusiųjų vardu. Nukentėjusieji įvairiais būdais bandė susigrąžinti prarastus pinigus, pavyzdžiui, inicijuodami teisinius procesus teismuose, keldami baudžiamąsias bylas, atšaukdami banko pavedimus ir mokėjimus iš kredito kortelių bei sekdami blokų grandinę. Nei viena iš šių teisių gynimo priemonių nepasiteisino dėl to, kad krypto valiutų sandoriai susiję su keliomis jurisdikcijomis.

Taip pat peticijos pateikėjas pažymi, kad nei Komisija, nei Europos Ombudsmenas nepripažino savo kompetencijos šioje srityje. Jis ragina Europos Parlamentą imtis tiesioginių priemonių ir padėti dėl nusikaltimų kripto aktyvų srityje nukentėjusiems asmenims, Parlamentui įgyvendinant tikros skaitmeninių finansinių paslaugų bendrosios rinkos sukūrimo ES strategiją.

Thank you for your support, Jonathan Levy

openPetition international