Zusammenleben

V mene 14 sťažovateľov, s dvomi podpismi, o zaobchádzaní so žiadateľmi o azyl v Bulharsku

O. M.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Predkladateľ petície predkladá petíciu v mene skupiny afganských žiadateľov o azyl, ktorí strávili určitý čas v uzavretých a/alebo otvorených táboroch určených na zaistenie v Bulharsku. Títo žiadatelia o azyl údajne zažili zlé zaobchádzanie a boli nútení poskytnúť odtlačky prstov v tejto krajine, čo podľa jeho názoru predstavuje nezákonné konanie, pretože takto sú v skutočnosti proti svojej vôli považovaní za žiadateľov o azyl v Bulharsku. V tejto súvislosti cituje dublinské nariadenie 604/2013/EÚ, ktorým sa stanovuje krajina zodpovedná za preskúmanie žiadosti o azyl. . Všetci informujú o ponižujúcich podmienkach zaistenia: neľudskom zaobchádzaní bezpečnostných služieb a dozorcov, nedostatku tlmočníkov počas výsluchov, nedostatku potravín, chýbajúcich hygienických podmienkach a dokonca o údajných prípadoch vrážd zo strany dozorcov v uzavretých táboroch určených na zaistenie.

Thank you for your support, O. M.
pro

contra