Zusammenleben

U ime 14 podnositelja zahtjeva i s dvama priloženim potpisima, o postupanju s tražiteljima azila u Bugarskoj

O. M.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 2 days

Podnositelj predstavke podnosi predstavku u ime afganistanskih tražitelja azila koji su prošli kroz pritvorne centre zatvorenog i/ili otvorenog tipa u Bugarskoj. Ti tražitelji azila navodno su u toj zemlji zlostavljani i prisiljeni dati svoje otiske prstiju, što, prema njegovu mišljenju, predstavlja nezakonito postupanje jer se na taj način oni protiv svoje volje smatraju tražiteljima azila u Bugarskoj. U tom pogledu citira Uredbu Dublin 604/2013/EU kojom se utvrđuje zemlja koja je odgovorna za razmatranje zahtjeva za azil. . Svi oni navode degradirajuće uvjete zadržavanja: nehumano ponašanje sigurnosnih službi i čuvara, nedostatak tumača pri ispitivanjima, nedostatak hrane, nepostojeće sanitarne uvjete, čak i navodne slučajeve ubojstva koje su počinili stražari pritvornih centara zatvorenog tipa.

Thank you for your support, O. M.

openPetition international