Zusammenleben

Dėl elgesio su prieglobsčio prašytojais Bulgarijoje

O. M.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 6 weeks

Peticijos pateikėjas pateikia peticiją afganų prieglobsčio prašytojų, kurie lankėsi uždarose ir (arba) atvirose sulaikymo stovyklose Bulgarijoje, grupės vardu. Su šiais prieglobsčio prašytojais tariamai buvo netinkamai elgiamasi ir šioje šalyje jie buvo priversti pateikti savo piršto atspaudus ir tai, jo manymu, yra neteisėta praktika, nes taip jie iš tiesų ne savo noru laikomi prieglobsčio prašytojais Bulgarijoje. Šioje srityje jis remiasi Dublino reglamentu 604/2013/ES, kuriame nustatyta už prieglobsčio prašymo tikrinimą atsakinga šalis. Jie visi praneša apie žeminančias sulaikymo sąlygas: nežmonišką saugumo tarnybų ir prižiūrėtojų elgesį, vertėjo nedalyvavimą per apklausas, maisto trūkumą, sanitarinių sąlygų nebuvimą ir netgi tariamus prižiūrėtojų įvykdytų žmogžudysčių atvejus uždarose sulaikymo stovyklose.

Thank you for your support, O. M.