Zusammenleben

1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója afgán menedékkérők egy csoportja nevében nyújtja be petícióját, akik zárt és/vagy nyitott menekülttáborokban fordultak meg Bulgáriában. A menedékkérők állítólag rossz bánásmódban részesültek, és ujjlenyomatadásra kényszerítették őket az országban, ami – véleménye szerint – jogellenes gyakorlatnak minősül, mivel ezáltal ténylegesen menedékkérőknek minősülnek Bulgáriában akaratuk ellenére. Erre vonatkozóan a 604/2013/EU rendeletet (dublini rendeletet) idézi, amely meghatározza a menedékkérelem vizsgálatáért felelős országot. . Mindannyian megalázó fogvatartási körülményekről számoltak be: embertelen bánásmód a biztonsági szolgálatok és őrök részéről, tolmács hiánya a kihallgatások során, élelem és egészségügyi feltételek hiánya, illetve a zárt táborok őrei által elkövetett állítólagos gyilkosságok is.

openPetition international