Tiere

Se třemi dodatečnými podpisy ve věci přepravy a porážky hospodářských zvířat z Unie ve třetích zemích

U. P.
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petice odsuzuje současný stav věcí v oblasti přepravy živých zvířat do třetích zemí, jakož i způsoby porážky ve třetích zemích. Předkladatel(ka) odkazuje na dokumentární film nazvaný „37 Degrees – Classified: Animal Transport“ („37 stupňů – Tajné: přeprava zvířat“), který odvysílala stanice ZDF. Signatáři petice vyjadřují nesouhlas se skutečností, že i když se o těchto otázkách vede intenzivní společenská diskuse, nebyly podniknuty žádné významné kroky, které by zajistily řádné zacházení se zvířaty v souladu s pravidly a předpisy EU. Předkladatelé zejména poukazují na tvrzení formulovaná v dotčeném dokumentu v souvislosti s tím, že mnoho islámských zemí, jako je Turecko a země na Blízkém východě, nedodržují řádná ochranná opatření při porážkách zvířat v souladu s tradicí halal. Předkladatelé požadují naléhavé legislativní kroky v této záležitosti a zákaz přepravy hospodářských zvířat z EU do zemí, které nedodržují normy EU v oblasti dobrých životních podmínek zvířat.

Thank you for your support, U. P.

openPetition international