Tiere

Európai Unióból származó állatállomány harmadik országokban történő szállításáról és vágásáról

U. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

A petíció benyújtója kifogásolja az élő állatok harmadik országokba történő szállításával kapcsolatos jelenlegi állapotot, valamint a harmadik országok vágási gyakorlatait. A petíció benyújtója egy „37 Grad – Geheimsache Tiertransporte” című, ZDF televízió által sugárzott dokumentumfilmre hivatkozik. A petíció aláírói kifogásolják, hogy bár komoly társadalmi vita zajlik ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban, nem történtek jelentős lépések annak érdekében, hogy az uniós szabályoknak és rendeleteknek megfelelően biztosítsák az állatokkal való megfelelő bánásmódot. A petíció benyújtói különösen azt emelik ki, hogy a dokumentumfilm szerint számos iszlám ország – például Törökország és a közel-keleti országok – nem tartják be a megfelelő biztosítékokat az állatok halal-minősítésű vágásakor. A petíció benyújtói sürgős jogalkotási intézkedésre szólítanak fel a témában, és szorgalmazzák az uniós állatállomány szállításának tilalmát azokba az országokba, amelyek nem tartják tiszteletben az állatok jólétére vonatkozó uniós előírásokat.

Thank you for your support, U. P.
pro

contra