Tiere

S tremi dodatnimi podpisi, o prevozu in zakolu živine EU v tretjih državah ,

Petitioner
58 Supporters 58 in European Union
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Vlagatelj peticije obsoja trenutno stanje v zvezi s prevozom živih živali v tretje države, pa tudi njihove prakse zakola. Vlagatelj peticije se sklicuje na dokumentarni film z naslovom „37 Degrees – Classified: Animal Transport“ (37 stopinj – zaupno: prevoz živali), ki ga predvaja družba ZDF. Podpisniki peticije se pritožujejo nad dejstvom, da se navkljub precejšnjim družbenim razpravam o teh vprašanjih niso sprejeli nobeni pomembni ukrepi, ki bi zagotovili ustrezno ravnanje z živalmi v skladu s pravili in predpisi EU. Vlagatelji peticije zlasti poudarjajo trditve, ki so bile podane v dokumentarnem filmu, da mnoge islamske države, kot so Turčija in države na Bližnjem vzhodu, ne upoštevajo ustreznih zaščitnih ukrepov pri zakolu živali po postopku halal. Vlagatelji peticije pozivajo k nujnim zakonodajnim ukrepom na tem področju in k prepovedi prevoza živine EU v države, kjer ne spoštujejo standardov EU o dobrobiti živali.

openPetition international