Tiere

подкрепена от три допълнителни подписа, относно транспортирането и клането на животни от ЕС в трети държави

Petitioner
58 Supporters 58 in European Union
Collection finished
  1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Петицията осъжда настоящото положение по отношение на транспортирането на животни до трети държави, както и техните практики за клане. Вносителят на петицията се позовава на документален филм, озаглавен „37 градуса – строго секретно: транспортиране на животни“, излъчен от корпорацията ZDF. Подписалите петицията възразяват срещу факта, че въпреки наличието на голяма обществена дискусия по тези въпроси, не са предприети съществени действия, за да се гарантира правилното третиране на животните в съответствие с правилата и разпоредбите на ЕС. Вносителите на петицията посочват по-специално твърденията в документалния филм, че много ислямски държави, като Турция и тези в Близкия изток, не спазват подходящите гаранции, когато подлагат животните на клане според изискванията за халал. Вносителите на петицията призовават за спешни законодателни действия по този въпрос и за забрана на транспортирането на животни от ЕС към държави, които не спазват стандартите на ЕС за хуманно отношение към животните.

openPetition international