Tiere

S tri dodatna potpisa, o prijevozu i klanju stoke iz EU-a u trećim zemljama

U. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

U predstavci se kritizira trenutačno stanje prijevoza živih životinja u treće zemlje, kao i prakse klanja u trećim zemljama. Podnositelj predstavke poziva se na dokumentarni film Trideset i sedam stupnjeva – povjerljivo: prijevoz životinja (37 Grad – Geheimsache Tiertransporte) koji je emitirala korporativna grupa ZDF. Potpisnici predstavke nezadovoljni su činjenicom da nikakve značajne mjere nisu poduzete kako bi se zajamčio prikladan tretman životinja u skladu s pravilima i propisima EU-a unatoč velikoj raspravi koja se razvila o toj temi. Podnositelji predstavke naročito ističu optužbe iz dokumentarnog filma da se u mnogim islamskim zemljama poput Turske i onih na Bliskom istoku ne koriste prikladne zaštitne mjere kod klanja životinja certificiranog prema halalu. Pozivaju na hitne pravne mjere u tom području i zabranu prijevoza stoke iz EU-a u zemlje koje ne poštuju standarde EU-a o dobrobiti životinja.

Thank you for your support, U. P.
pro

contra