Tiere

S tri dodatna potpisa, o prijevozu i klanju stoke iz EU-a u trećim zemljama

Petitioner
58 Supporters 58 in European Union
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

U predstavci se kritizira trenutačno stanje prijevoza živih životinja u treće zemlje, kao i prakse klanja u trećim zemljama. Podnositelj predstavke poziva se na dokumentarni film Trideset i sedam stupnjeva – povjerljivo: prijevoz životinja (37 Grad – Geheimsache Tiertransporte) koji je emitirala korporativna grupa ZDF. Potpisnici predstavke nezadovoljni su činjenicom da nikakve značajne mjere nisu poduzete kako bi se zajamčio prikladan tretman životinja u skladu s pravilima i propisima EU-a unatoč velikoj raspravi koja se razvila o toj temi. Podnositelji predstavke naročito ističu optužbe iz dokumentarnog filma da se u mnogim islamskim zemljama poput Turske i onih na Bliskom istoku ne koriste prikladne zaštitne mjere kod klanja životinja certificiranog prema halalu. Pozivaju na hitne pravne mjere u tom području i zabranu prijevoza stoke iz EU-a u zemlje koje ne poštuju standarde EU-a o dobrobiti životinja.

openPetition international