Tiere

S tromi ďalšími podpismi, o prevoze a porážke hospodárskych zvierat EÚ v tretích krajinách

U. P.
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Predkladateľ petície odsudzuje súčasný stav týkajúci sa prevozu živých zvierat do tretích krajín, ako aj postupy porážky v tretích krajinách. Predkladateľ petície odkazuje na dokumentárny film s názvom „37 Degrees – Classified: Animal Transport“, ktorý vysielala korporácia ZDF. Osoby, ktoré podpísali petíciu, poukazujú na skutočnosť, že hoci tieto otázky boli predmetom mnohých spoločenských diskusií, neboli prijaté žiadne podstatné opatrenia s cieľom zabezpečiť riadne zaobchádzanie so zvieratami v súlade s predpismi a nariadeniami EÚ. Predkladatelia petície poukazujú najmä na tvrdenia v dokumentárnom filme, že mnoho islamských krajín, ako je Turecko a krajiny na Blízkom východe, nedodržiavajú riadne opatrenia, keď porážajú zvieratá spôsobom halal. Predkladatelia petície požadujú urýchlené legislatívne opatrenia týkajúce sa tejto témy a zákaz prevozu hospodárskych zvierat EÚ do krajín, ktoré nedodržiavajú normy EÚ týkajúce sa dobrých životných podmienok zvierat.

Thank you for your support, U. P.

openPetition international