σχετικά με τις αρμοδιότητες των δικαστικών επιμελητών στην Τσεχική Δημοκρατία

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Η αναφέρουσα παραθέτει πολλαπλά παραδείγματα της διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων των δικαστικών επιμελητών στην Τσεχική Δημοκρατία, που εισήχθησαν στην εθνική νομοθεσία. Ζητεί μεγαλύτερη προστασία των οφειλετών και θέσπιση κοινής ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Τα κύρια ζητήματα που θίγει η αναφέρουσα είναι η ενίσχυση του καθεστώτος των δικαστικών επιμελητών (για παράδειγμα, η χορήγηση ασυλίας) και η αδυναμία προσφυγής στην επιβολή του νόμου, ο κίνδυνος να χάσουν οι οφειλέτες την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων κατά τη δημοσίευσή τους στο διαδίκτυο και η έλλειψη δημοσιονομικού ελέγχου των δικαστικών επιμελητών. Η αναφέρουσα προτείνει την κατάργηση των ιδιωτικών δικαστικών επιμελητών, την επιστροφή στην αρχή της εδαφικότητας και την αύξηση της αποτελεσματικότητας της εκτέλεσης από τα δικαστήρια.

Link to the petition

Image with QR code