Finanzen

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

A petíció benyújtója több példát is hoz arra, hogy a Cseh Köztársaságban a nemzeti jogszabályokon keresztül kiszélesítették a bírósági végrehajtók hatáskörét. A petíció benyújtója az adósok nagyobb védelmét és egy közös európai jogszabály bevezetését kéri. A petíció benyújtójának észrevételei elsősorban a bírósági végrehajtók jogállásának megerősítésére (például számukra mentelmi jog biztosítására), valamint arra vonatkoznak, hogy nem lehetséges a végrehajtást megfellebbezni, fennáll annak a kockázata, hogy az adósok elveszítik személyes adataik védelmét, amikor azt az interneten teszik közzé, valamint hiányzik a bírósági végrehajtók pénzügyi ellenőrzése. A petíció benyújtója azt javasolja, hogy szüntessék meg az önálló bírósági végrehajtókat, térjenek vissza a territorialitás elvére, és növeljék a bíróságok általi jogérvényesítés hatékonyságát.

Thank you for your support
pro

contra