Finanzen

1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója több példát is hoz arra, hogy a Cseh Köztársaságban a nemzeti jogszabályokon keresztül kiszélesítették a bírósági végrehajtók hatáskörét. A petíció benyújtója az adósok nagyobb védelmét és egy közös európai jogszabály bevezetését kéri. A petíció benyújtójának észrevételei elsősorban a bírósági végrehajtók jogállásának megerősítésére (például számukra mentelmi jog biztosítására), valamint arra vonatkoznak, hogy nem lehetséges a végrehajtást megfellebbezni, fennáll annak a kockázata, hogy az adósok elveszítik személyes adataik védelmét, amikor azt az interneten teszik közzé, valamint hiányzik a bírósági végrehajtók pénzügyi ellenőrzése. A petíció benyújtója azt javasolja, hogy szüntessék meg az önálló bírósági végrehajtókat, térjenek vissza a territorialitás elvére, és növeljék a bíróságok általi jogérvényesítés hatékonyságát.

Thank you for your support

openPetition international