Finanzen

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Vlagateljica peticije navaja več primerov, ko so bile pristojnosti čeških sodnih izvršiteljev razširjene z nacionalno zakonodajo. Prosi za večjo zaščito dolžnikov in uvedbo skupne evropske zakonodaje. Glavna težave, ki jih je opazila vlagateljica peticije, so okrepitev statusa sodnih izvršiteljev (na primer priznanje imunitete), da se ni možno pritožiti na izvršbo, tveganje, da osebni podatki dolžnikov ne bodo varovani pri objavi na spletu in pomanjkanje finančnega nadzora sodnih izvršiteljev. Vlagateljica peticije predlaga odpravo zasebnih sodnih izvršiteljev, vrnitev k načelu teritorialnosti in povečanje učinkovitosti sodnega izvrševanja.

Thank you for your support
pro

contra