Finanzen

относно правомощията на съдебните изпълнители в Чехия

Petitioner not public
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Вносителката на петицията дава няколко примера за разширяване на правомощията на съдебните изпълнители в Чехия, въведени в националното законодателство. Тя иска по-силна защита на длъжниците и въвеждане на общо европейско законодателство. Основните въпроси, наблюдавани от вносителката на петицията, са засилването на статута на съдебните изпълнители (например предоставяне на имунитет) и невъзможността да се обжалва принудителното изпълнение, рискът длъжниците да загубят защитата на личните си данни, когато са публикувани в интернет, и липсата на финансов контрол върху съдебните изпълнители. Вносителката на петицията предлага забрана на частните съдебни изпълнители, връщане към принципа на териториалност и увеличаване на ефективността на изпълнението на съдилищата.

Thank you for your support
pro

contra