Finanzen

Ve věci kompetencí soudních exekutorů v České republice

Petitioner not public
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Předkladatelka uvádí mnoho příkladů rozšíření pravomocí soudních exekutorů v České republice ve vnitrostátních právních předpisech. Žádá o větší ochranu dlužníků a o zavedení společných evropských právních předpisů. Hlavním problémem je podle předkladatelky posílení postavení soudního exekutora, například to, že jim byla udělena imunita, dále pak nemožnost odvolat se proti vymáhání, riziko ztráty ochrany osobních údajů dlužníků při jejich uveřejnění na internetu a nedostatečná finanční kontrola soudních exekutorů. Předkladatelka navrhuje zrušit soukromé soudní exekutory, vrátit se k zásadě teritoriality a zvýšit efektivitu prosazování práva ze strany soudů.

Thank you for your support
pro

contra