Finanzen

O právomociach súdnych exekútorov v Českej republike

Petitioner not public
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Predkladateľka petície uvádza viacero príkladov rozšírenia právomocí exekútorov v Českej republike zavedeného do vnútroštátnych právnych predpisov. Žiada o vyššiu ochranu dlžníkov a o zavedenie spoločných európskych právnych predpisov. Hlavnými problémami, na ktoré poukazuje predkladateľka petície, je posilnenie postavenia súdnych exekútorov (napríklad priznanie imunity) a nemožnosť odvolania sa proti príkazu, riziko straty ochrany osobných údajov dlžníkov pri ich uverejnení na internete a nedostatočná finančná kontrola exekútorov. Predkladateľka petície navrhuje zrušiť súkromných exekútorov, vrátiť sa k zásade teritoriality a zvýšiť efektívnosť presadzovania práva zo strany súdov.

Thank you for your support
pro

contra