Finanzen

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Lūgumraksta iesniedzējs sniedz daudzus piemērus par to, kā Čehijas Republikā valsts tiesību aktos tiek paplašinātas tiesu izpildītāju kompetences. Viņa lūdz nodrošināt lielāku aizsardzību parādniekiem un ieviest vienotus Eiropas tiesību aktus. Lūgumraksta iesniedzējas novērotās galvenās problēmas ir saistītas ar tiesu izpildītāju statusa nostiprināšanu (piemēram, piešķirot tiem imunitāti) un to, ka nav iespējams iesniegt apelāciju izpildes iestādei, kā arī ar risku, ka parādnieku personas dati varētu tikt apdraudēti gadījumos, kad tos publicē internetā, un finanšu kontroles trūkumu attiecībā uz tiesu izpildītājiem. Lūgumraksta iesniedzēja ierosina likvidēt privāto tiesu izpildītāju profesiju, atgriezties pie teritorialitātes principa un palielināt prasību izpildes efektivitāti tiesās.

Thank you for your support
pro

contra