σχετικά με τη συλλογή και τη δημοσίευση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από φορείς εκμετάλλευσης μηχανών αναζήτησης στο διαδίκτυο

3 supporters 3 in European Union

Collection finished

3 supporters 3 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Ο αναφέρων δηλώνει ότι, αφού εισήγαγε το όνομά του σε διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης, ανακάλυψε ότι εμφανίζονταν η διεύθυνση κατοικίας του, ο προσωπικός αριθμός τηλεφώνου του καθώς και η τοποθεσία στον χάρτη, παρόλο που ο ίδιος δεν είχε δημοσιοποιήσει τις πληροφορίες αυτές. Επιπλέον, οι καταγγελίες του προς τον φορέα εκμετάλλευσης της μηχανής αναζήτησης παρέμειναν αναπάντητες, ενώ, πριν να τεθεί το ζήτημα ενώπιον του υπεύθυνου προστασίας δεδομένων, είναι αναγκαίο να διατυπωθεί η αντίθετη άποψη. Ο αναφέρων ρωτά κατά πόσον η ευθύνη εφαρμογής του κανονισμού για την προστασία των δεδομένων θα πρέπει να βαραίνει τα κράτη μέλη και σε τι είδους ενέργειες θα προβούν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ ώστε να προστατεύσουν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των πολιτών της ΕΕ.

Link to the petition

Image with QR code