Zusammenleben

O zbere a zverejňovaní osobných údajov prevádzkovateľmi internetových vyhľadávačov

E. P.
1 Supporter 1 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Predkladateľ petície uvádza, že po zadaní svojho mena do internetového vyhľadávača zistil, že sa zobrazila aj adresa jeho bydliska, jeho súkromné telefónne číslo a poloha na mape, a to napriek tomu, že uvedené informácie nezverejnil. Okrem toho na svoje sťažnosti adresované prevádzkovateľovi vyhľadávača nedostal odpoveď, pričom na to, aby sa touto záležitosťou mohol zaoberať úradník pre ochranu údajov, je potrebné, aby druhá strana poskytla protiargumenty. Predkladateľ petície sa pýta, či by zodpovednosť za vykonávanie nariadenia o ochrane údajov mali niesť členské štáty a aké opatrenia prijímajú inštitúcie EÚ na ochranu osobných údajov občanov EÚ.

Thank you for your support, E. P.