Zusammenleben

Na temat gromadzenia i publikacji danych personalnych przez operatorów wyszukiwarek internetowych

E. P.
1 Supporter 1 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Składający petycję wyjaśnia, że po wpisaniu swojego nazwiska w wyszukiwarkę internetową odkrył, iż wyświetla się jego adres, prywatny numer telefonu oraz lokalizacja na mapie, chociaż nigdy nie udostępnił tych danych do publikacji. Ponadto skargi, które złożył do operatora wyszukiwarki internetowej, pozostały bez odpowiedzi, a skierowanie sprawy do inspektora ochrony danych wymaga przedstawienia otrzymanego dowodu przeciwnego. Składający petycję pyta, czy to państwa członkowskie powinny być odpowiedzialne za wdrożenie rozporządzenia o ochronie danych oraz jakie kroki podejmują instytucje UE w celu ochrony danych osobowych obywateli.

Thank you for your support, E. P.