Zusammenleben

S 284 priložena potpisa, o netransparentnom postupku osmišljavanja sljedeće faze izgradnje suhih rezervoara u okrugu Kłodzko te o prijetnjama koje taj projekt predstavlja za okoliš

Helena Gawron
5 Supporters 5 in European Union
  1. Launched October 2019

Podnositeljica predstavke tvrdi da je došlo do nepravilnosti tijekom pripreme za podnošenje zahtjeva za sredstva Svjetske banke za financiranje sljedeće faze izgradnje suhih rezervoara u okrugu Kłodzko u okviru projekta Odra – Visla (umjetna regulacija i poboljšanje plovnosti poljskih rijeka). Smatra da su nije bilo javnih savjetovanja, da stanovnici nisu bili dovoljno unaprijed obaviješteni o preseljenju, da pogođene osobe nisu primile primjerenu naknadu za svoje vlasništvo niti su mogle podnijeti pritužbu. Osim toga, podnositeljica predstavke skreće pozornost na nepovratne učinke izgradnje rezervoara na krajolik i ekološku ravnotežu okruga Kłodzko: uništavanje šumskih ekosustava, uključujući prijetnje za životinjske i biljne vrste zaštićene na temelju mreže Natura 2000 i ugrožene vrste. Postoji rizik i od pogoršanja zadržavanja vode i betonizacije područja s važnim turističkim lokacijama zbog čega bi mnogi stanovnici ostali lišeni izvora zarade u tom sektoru.

Thank you for your support, Helena Gawron