Zusammenleben

Helena Gawron
5 Supporters 5 in European Union
  1. Launched October 2019

Vlagateljica peticije trdi, da so se pri pripravah za pridobitev financiranja Svetovne banke za naslednjo fazo gradnje suhih zbiralnikov v okrožju Kłodzko v okviru projekta Odra-Visla (umetna ureditev in izboljšanje plovnosti poljskih rek) pojavile nepravilnosti. Po njenem mnenju ni bilo javnih posvetovanj, prebivalci niso bili dovolj zgodaj obveščeni o preselitvi, prizadete osebe pa niso dobile primerne odškodnine za svoje imetje in se niso mogle pritožiti. Poleg tega vlagateljica peticije opozarja na nepopravljive posledice izgradnje zbiralnikov za pokrajino in za ekološko ravnovesje okrožja Kłodzko: uničenje gozdnih ekosistemov, vključno z ogrožanjem živalskih in rastlinskih vrst, zaščitenih v okviru omrežja Natura 2000, tudi ogroženih vrst. Obstaja tudi nevarnost, da se poslabša zadrževanje vode in pozidajo območja, ki so dragocene turistične točke, zaradi česar bi bili številni prebivalci tega območja prikrajšani za možnosti za preživljanje.

Thank you for your support, Helena Gawron