Zusammenleben

Kłodzko megyei száraztározók következő szakaszának átláthatatlan tervezési folyamatáról és a projekt kapcsán felmerülő környezeti veszélyekről

Helena Gawron
5 Supporters 5 in European Union
  1. Launched October 2019

A petíció benyújtója azt állítja, hogy szabálytalanságok történtek az Odera-Visztula-projekt (a lengyel folyók szabályozása és a hajózhatóság javítása) keretében a Kłodzko megyében található száraztározók kiépítésének következő szakasza keretében a Világbank általi finanszírozás előkészítése során. Véleménye szerint nyilvános konzultációkra nem került sor, a lakosságot nem tájékoztatták megfelelően előzetesen az áttelepítésről, az érintett személyek nem kaptak megfelelő kártérítést ingatlanukért, és nem is nyújthattak be fellebbezést. A petíció benyújtója ezenkívül felhívja a figyelmet a Kłodzko megye kultúrtájára és ökológiai egyensúlyára gyakorolt visszafordíthatatlan hatásokra: az erdei ökoszisztémák pusztulására, beleértve a Natura 2000 hálózat keretében védett állat- és növényfajokat, valamint a veszélyeztetett fajokat fenyegető kockázatot. Fennáll annak a veszélye is, hogy romlik a vízmegtartó képesség, továbbá az olyan területek lebetonozása, amelyek értékes idegenforgalmi helyszíneknek számítanak, számos, az ágazatban dolgozó helyi lakost fosztana meg megélhetésétől.

Thank you for your support, Helena Gawron