Zusammenleben

Dėl neaiškaus sausųjų rezervuarų statybos kito etapo kūrimo proceso Klodzko apygardoje ir šio projekto keliamos grėsmės aplinkai

Helena Gawron
5 Supporters 5 in European Union
  1. Launched October 2019

Peticijos pateikėja teigia, kad rengiantis prašyti Pasaulio banko finansavimo kitam sausųjų rezervuarų Klodzko apygardoje statybos etapui, vykdant Oderio ir Vyslos projektą (dirbtinis reguliavimas ir Lenkijos upių tinkamumo laivybai pagerinimas), pasitaikė pažeidimų. Peticijos pateikėja mano, kad nebuvo surengtos konsultacijos su visuomene, gyventojai nebuvo pakankamai iš anksto informuoti apie perkėlimą, projekto poveikį patiriantiems asmenims nebuvo sumokėtos deramos kompensacijos už jų nuosavybę, žmonės taip pat negalėjo pateikti skundo. Be to, peticijos pateikėja nurodo neatitaisomą rezervuarų statybos poveikį Klodzko apygardos kraštovaizdžiui ir ekologinei pusiausvyrai: bus sunaikintos miško ekosistemos, be kita ko, kils grėsmė pagal tinklą „Natura 2000“ saugomoms gyvūnų ir augalų rūšims, taip pat nykstančioms rūšims. Taip pat kyla pavojus, kad pablogės vandens sulaikymo sistemos veikimas ir teritorijos, kurios yra vertingos turistinės vietovės, bus padengtos betonu, o dėl to daugelis gyventojų praras savo pragyvenimo šaltinį šiame sektoriuje.

Thank you for your support, Helena Gawron