Tiere

Par sliktu izturēšanos pret savvaļas, lauksaimniecības un klaiņojošiem dzīvniekiem Rumānijā

G. R.
  1. Launched April 2020
  2. Time remaining 8 months

Lūgumraksta iesniedzējs aicina pievērst uzmanību un mainīt attieksmi pret dzīvniekiem, jo īpaši pret trim dzīvnieku veidiem. Pirmkārt, viņš sūdzas, ka savvaļas dzīvnieki, jo īpaši lāči, ar Rumānijas paātrināto mežu izciršanu mēdz samazināties, pārvietojoties no kalnu apvidiem uz apdzīvotām teritorijām, kur tie bieži vien iet bojā ceļu satiksmes negadījumos vai tos nogalina malumednieki. Viņš lūdz izstrādāt protokolu, lai daļu no lāčiem, kas ir izmiruši daudzās citās ES dalībvalstīs, nodotu tam paredzētiem rezervātiem un dabas rezervātiem. Lūgumraksta iesniedzējs arī norāda uz lauksaimniecības dzīvnieku audzēšanas praksi, kas, iespējams, un jo īpaši valsts svētku dienās tiek nežēlīgi nokauti tradīciju vārdā. Viņš arī aicina nodrošināt pienācīgu attieksmi pret klaiņojošiem dzīvniekiem (suņiem un kaķiem), par kuriem viņš apgalvo, ka masveida izkaušanas procesi tiek finansēti no valsts līdzekļiem, necenšoties palielināt informētību vai uzlikt soda naudu cilvēkiem, kuri pamet dzīvniekus uz ielas. Lūgumraksta iesniedzējs arī apgalvo, ka nelegālie suņu un kaķu audzētāji bez jebkādas iestāžu uzraudzības viegli pārdod dzīvniekus internetā, tostarp slimus dzīvniekus.

Thank you for your support, G. R.