Tiere

O zlostavljanju divljih životinja, životinja iz uzgoja te lutalica

G. R.
  1. Launched April 2020
  2. Time remaining 7 months

Podnositelj predstavke poziva da se ovome posveti pozornost te da se promijeni postupanje sa životinjama, osobito trima vrstama životinja. Najprije navodi da su divlje životinje, osobito medvjedi, uslijed ubrzanog krčenja šuma u Rumunjskoj sklone silaziti iz planinskih područja u naseljena područja, zbog čega često stradavaju u prometu ili su žrtve krivolovaca. Traži protokol prema kojem bi se dio medvjeda – koji su u mnogim drugim državama članicama izumrli – premjestio u posebna utočišta i prirodne rezervate. Podnositelj predstavke također ukazuje na postupanje sa životinjama iz uzgoja, a koje se navodno u ime tradicija kolju na okrutan način, osobito u vrijeme javnih praznika. Konačno, poziva na dostojno postupanje sa životinjama lutalicama (psima i mačkama), za koje tvrdi da se iz javnih sredstava financira masovno usmrćivanje, bez ulaganja ikakvih napora u podizanje svijesti ni u kažnjavanje osoba koje životinje napuštaju na ulicama. Podnositelj predstavke nadalje navodi da nezakoniti uzgajivači pasa i mačaka bez poteškoća prodaju životinje preko interneta, uključujući i bolesne životinje, bez ikakva nadzora od strane tijela vlasti.

Thank you for your support, G. R.

openPetition international