Tiere

Privind maltratarea animalelor sălbatice, a animalelor de fermă și a animalelor fără stăpân în România

G. R.
  1. Launched April 2020
  2. Time remaining 7 months

Petiționarul solicită atenție și o schimbare a tratamentului animalelor, în special a acestor trei tipuri de animale. Mai întâi, el susține că, din cauza defrișării accelerate a României, animalele sălbatice, și în special urșii, au tendința de a coborî din zonele montane spre zonele locuite, unde sunt adesea ucise în accidente rutiere sau de braconieri. El solicită un protocol care să transfere o parte din urși - o specie dispărută în multe alte state membre ale UE - în refugii speciale și rezervații naturale. Petiționarul mai afirmă că practicile privind animalele de fermă care sunt sacrificate cu cruzime, în numele tradiției, în special în jurul sărbătorilor legale. În cele din urmă, acesta solicită un tratament decent al animalelor fără stăpân (câini și pisici) și afirmă că uciderea lor pe scară largă este finanțată din fonduri publice, fără eforturi de sensibilizare sau de aplicare a unor amenzi persoanelor care abandonează animalele pe stradă. Petiționarul susține, de asemenea, că crescătorii ocazionali de câini și pisici vând ușor animalele pe internet, inclusiv animalele afectate de boli, fără nicio supraveghere din partea autorităților.

Thank you for your support, G. R.

openPetition international