Tiere

O zlom zaobchádzaní s voľne žijúcimi, hospodárskymi a túlavými zvieratami v Rumunsku

G. R.
  1. Launched April 2020
  2. Time remaining 8 months

Predkladateľ petície požaduje, aby sa venovala pozornosť zaobchádzaniu so zvieratami (najmä s troma druhmi) a aby sa toto zaobchádzanie zmenilo. Na úvod tvrdí, že voľne žijúce zvieratá, a najmä medvede, majú vzhľadom na urýchlené odlesňovanie v Rumunsku tendenciu zostupovať z horských do obývaných oblastí, v dôsledku čoho často hynú pri dopravných nehodách alebo sa stávajú obeťami pytliakov. Požaduje, aby sa prijal protokol na premiestnenie časti populácie medveďov, ktoré už v mnohých iných členských štátoch EÚ vyhynuli, do určených chránených oblastí a prírodných rezervácií. Predkladateľ petície tiež poukazuje na praktiky v súvislosti s hospodárskymi zvieratami, ktoré sa údajne, najmä počas štátnych sviatkov, krutým spôsobom zabíjajú v mene tradícií. Napokon požaduje aj dôstojné zaobchádzanie s túlavými zvieratami (psami a mačkami), ktoré sú podľa neho masívne likvidované s použitím verejných prostriedkov bez toho, aby sa vyvíjalo úsilie o zvyšovanie informovanosti alebo ukladanie pokút ľuďom, ktorí ich vyhodia na ulicu. Predkladateľ petície ďalej uvádza, že osoby, ktoré nelegálne chovajú psy a mačky, bez problémov predávajú zvieratá na internete, a to aj zvieratá postihnuté chorobami, bez akejkoľvek kontroly zo strany orgánov.

Thank you for your support, G. R.