Tiere

Dėl netinkamo elgesio su laukiniais, ūkiniais ir benamiais gyvūnais Rumunijoje

G. R.
  1. Launched April 2020
  2. Time remaining 8 months

Peticijos pateikėjas ragina atkreipti dėmesį į elgesį su gyvūnais, ypač su trijų rūšių gyvūnais, ir jį pakeisti. Pirmiausia jis teigia, kad laukiniai gyvūnai, visų pirma lokiai, dėl spartaus Rumunijos miškų naikinimo yra linkę iš kalnuotų vietovių nusileisti į gyvenvietes, todėl dažnai žūsta eismo įvykiuose arba nuo brakonierių. Jis prašo parengti protokolą, pagal kurį dalis lokių, jau išnykusių daugelyje kitų ES valstybių narių, būtų perkelti į jiems skirtus draustinius ir gamtinius rezervatus. Peticijos pateikėjas taip pat atkreipia dėmesį į elgesį su ūkiniais gyvūnais, kurie tariamai ir ypač per valstybines šventes, laikantis tradicijų, yra žiauriai skerdžiami. Galiausiai jis taip pat ragina tinkamai elgtis su benamiais gyvūnais (šunimis ir katėmis), kurių masinis žudymas, jo teigimu, finansuojamas viešosiomis lėšomis, nededant jokių pastangų didinti informuotumą ar skirti baudas žmonėms, palikusiems gyvūnus gatvėse. Peticijos pateikėjas taip pat teigia, kad neteisėti šunų ir kačių veisėjai nesunkiai internetu parduoda gyvūnus, įskaitant sergančius gyvūnus, be jokios valdžios institucijų priežiūros.

Thank you for your support, G. R.