Tiere

Mets-, põllumajandus- ja hulkuvate loomade väärkohtlemise kohta Rumeenias

G. R.
  1. Launched April 2020
  2. Time remaining 7 months

Petitsiooni esitaja nõuab tähelepanu pööramist loomade (eelkõige kolme rühma kuuluvate loomade) kohtlemisele ja kohtlemise muutmist. Esiteks väidab ta, et metsloomad, eelkõige karud, kipuvad Rumeenias toimuva kiire raadamise tõttu liikuma mägipiirkondadest asustatud aladele, sattudes seetõttu sageli liiklusõnnetuste või salaküttide ohvriks. Ta soovib, et võetaks vastu protokoll, mille alusel saab osa karusid – kes on paljudes teistes ELi liikmesriikides välja surnud – viia sihtotstarbelistele kaitsealadele ja loodusreservaatidesse. Samuti juhib petitsiooni esitaja tähelepanu niisuguste põllumajandusloomade pidamisele, keda traditsioone austades tapetakse väidetavalt ja eelkõige riigipühade ajal julmal viisil. Lõpetuseks nõuab ta ka hulkuvate loomade (kassid ja koerad) väärikat kohtlemist ning väidab, et avaliku sektori vahenditest rahastatakse nende massilist hukkamist, kuid ei tehta jõupingutusi loomi hülgavate inimeste teadlikkuse tõstmiseks ega neile trahvide määramiseks. Lisaks väidab petitsiooni esitaja, et koerte ja kasside ebaseaduslikud kasvatajad müüvad loomi vabalt internetis, sh ka haigeid loomi, ning ametiasutuste järelevalve niisuguse tegevuse üle puudub.

Thank you for your support, G. R.

openPetition international