Finanzen

от името на Германската федерална асоциация на частните клиники (Bundesverbandes Deutscher Privatkliniken e.V.), относно транспонирането на Директивата за данъка върху добавената стойност в германското законодателство

Bundesverband Deutscher Privatkliniken e.V.
51 Supporters 51 in European Union
  1. Launched 08/11/2019

Вносителят на петицията пише, че частните клиники, лицензирани съгласно член 30 от Кодекса за сектора, но невключени във Федералния план за държавните болници съгласно член 108 от Закона за социалния кодекс, се третират различно за целите на данъка върху добавената стойност от болниците, които са включени в плана за болниците, въпреки че предоставят същите необходими медицински услуги. Той иска от Европейския парламент да отправи призив за промяна в германското законодателство с цел транспониране на принципа на неутралност на законодателството в областта на данъчното облагане, установен в Директивата относно данъка върху добавената стойност, в националното законодателство за данъка върху оборота.

Thank you for your support, Bundesverband Deutscher Privatkliniken e.V.