Finanzen

U ime njemačkog saveza privatnih klinika (Bundesverbandes Deutscher Privatkliniken e.V.) o prenošenju Direktive o porezu na dodanu vrijednost u njemački pravni sustav

Bundesverband Deutscher Privatkliniken e.V.
50 Supporters 50 in European Union
  1. Launched 08/11/2019

Podnositelj predstavke piše da se privatne klinike za koje je izdana dozvola na temelju članka 30. industrijskog zakonika, ali koje nisu uključene u plan saveznih državnih bolnica u skladu s člankom 108. zakonika o socijalnom pravu, tretiraju različito za potrebe PDV-a od bolnica koje su uključene u plan bolnica, iako pružaju iste potrebne medicinske usluge. Traži od Europskog parlamenta da pozove na izmjenu njemačkog zakonodavstva kako bi se načelo neutralnosti poreznog prava, ugrađeno u Direktivu o porezu na dodanu vrijednost, prenijelo u nacionalno pravo o porezu na promet.

Thank you for your support, Bundesverband Deutscher Privatkliniken e.V.