Finanzen

Ki jo v imenu nemškega zveznega združenja zasebnih klinik (Bundesverbandes Deutscher Privatkliniken e.V.) vlaga Thomas Bublitz, državljan Nemčije

Bundesverband Deutscher Privatkliniken e.V.
51 Supporters 51 in European Union
  1. Launched 08/11/2019

Vlagatelj peticije navaja, da se zasebne klinike, ki imajo licenco na podlagi člena 30 zakona o industriji, a niso vključene v zvezni načrt bolnišnic v skladu s členom 108 zakonika o socialnem pravu, za namene DDV obravnavajo drugače od bolnišnic, ki so vključene v načrt bolnišnic, čeprav zagotavljajo enako potrebne zdravstvene storitve. Evropski parlament prosi, naj zahteva spremembo nemške zakonodaje, da bi se načelo davčne nevtralnosti, kakor je zapisano v direktivi o davku na dodano vrednost, preneslo v nacionalno zakonodajo o prometnem davku.

Thank you for your support, Bundesverband Deutscher Privatkliniken e.V.