Finanzen

V mene Nemeckého spolkového združenia súkromných kliník (Bundesverbandes Deutscher Privatkliniken e.V.), o transpozícii smernice o dani z pridanej hodnoty do nemeckého práva

Bundesverband Deutscher Privatkliniken e.V.
50 Supporters 50 in European Union
  1. Launched 08/11/2019

Predkladateľ petície uvádza, že so súkromnými klinikami, ktoré sú prevádzkované na základe licencie podľa článku 30 živnostenského zákona a ktoré však nie sú zahrnuté v pláne pre spolkové štátne nemocnice podľa článku 108 sociálneho zákonníka, sa na účely DPH zaobchádza odlišne od nemocníc, ktoré sú zahrnuté v uvedenom pláne, hoci poskytujú rovnaké potrebné služby lekárskej starostlivosti. Žiada Európsky parlament, aby požadoval zmenu nemeckej právnej úpravy, ktoré by zásadu daňovej neutrality zakotvenú v smernici o dani z pridanej hodnoty transponovali do vnútroštátneho práva týkajúceho sa dane z obratu.

Thank you for your support, Bundesverband Deutscher Privatkliniken e.V.