Handelspolitik

O potrebe zahrnúť do obchodných dohôd medzi EÚ a Mercosurom opatrenia na ochranu životného prostredia s cieľom zabrániť odlesňovaniu

P. R.
11 Supporters 11 in European Union
  1. Launched 17/01/2020

Predkladateľ petície poukazuje na to, že juhoamerické lesy majú zásadný význam pre environmentálnu udržateľnosť a celkové zdravie planéty. Žiada, aby obchodné dohody medzi EÚ a Mercosurom, ktoré majú ratifikovať členské štáty EÚ a Európsky parlament, obsahovali ustanovenia, na základe ktorých budú krajiny združenia Mercosur povinné rešpektovať a dodržiavať Parížsku dohodu o klíme. Vzhľadom na politiku týkajúcu sa Amazonského pralesa, ktorú prijal brazílsky prezident, sa táto požiadavka vzťahuje predovšetkým na Brazíliu. Predkladateľ petície tvrdí, že je neprípustné, aby pre vidinu komerčného zisku dochádzalo k ničeniu životného prostredia.

Thank you for your support, P. R.