Handelspolitik

Privind necesitatea includerii în acordurile comerciale dintre UE și Mercosur a unor măsuri de protecție a mediului, pentru a preveni despăduririle

P. R.
5 Supporters 5 in European Union
  1. Launched 17/01/2020

Petiționarul indică faptul că pădurile din America Latină sunt esențiale pentru sustenabilitatea mediului și pentru starea generală a planetei. Petiționarul solicită ca acordurile comerciale dintre UE și țările Mercosur, care urmează să fie ratificate de statele membre ale UE și de Parlamentul European, să conțină dispoziții prin care țările Mercosur, în special Brazilia, având în vedere politicile promovate de președintele acestei țări cu privire la pădurile amazoniene, să fie obligate să respecte prevederile Acordului de la Paris privind schimbările climatice și să adere la acest acord. Petiționarul afirmă că este inadmisibil să fie acceptată distrugerea mediului pentru a putea obține câștiguri comerciale.

Thank you for your support, P. R.