Handelspolitik

Ve věci potřeby začlenit do obchodních dohod mezi EU a Mercosurem opatření na ochranu životního prostředí s cílem předcházet odlesňování

P. R.
5 Supporters 5 in European Union
  1. Launched 17/01/2020

Předkladatel(ka) petice uvádí, že jihoamerické lesy jsou naprosto nezbytné pro trvalou udržitelnost životního prostředí a celkové zdraví planety. Předkladatel(ka) žádá, aby obchodní dohody mezi EU a Mercosurem, které mají být ratifikovány členskými státy EU a Evropským parlamentem, obsahovaly ustanovení, jež ukládají zemím Mercosuru – a zejména Brazílii, vzhledem k politice, kterou její prezident přijal ve vztahu k Amazonskému pralesu –, aby respektovaly a dodržovaly Pařížskou dohodu o klimatu. Předkladatel(ka) tvrdí, že je nepřípustné s vyhlídkou komerčního zisku obchodovat s ničením životního prostředí.

Thank you for your support, P. R.