Handelspolitik

относно необходимостта от включване на мерки за опазване на околната среда в търговските споразумения ЕС – Меркосур, с цел предотвратяване на обезлесяването

P. R.
Collection finished
  1. Launched January 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителят на петицията посочва, че горите в Южна Америка са от жизнено значение за екологичната устойчивост и глобалното добро състояние на планетата. Вносителят отправя искане търговските споразумения ЕС – Меркосур, които предстои да бъдат ратифицирани от държавите – членки на ЕС, и Европейския парламент, да съдържат разпоредби, задължаващи държавите от Меркосур, и по-специално Бразилия, предвид възприетата от президента на страната политика по отношение на амазонските гори, да спазват и да се придържат към Парижкото споразумение относно изменението на климата. Вносителят твърди, че е недопустимо опустошаването на природата да се търгува срещу перспективата за търговска печалба.

Thank you for your support, P. R.

openPetition international