Handelspolitik

относно необходимостта от включване на мерки за опазване на околната среда в търговските споразумения ЕС – Меркосур, с цел предотвратяване на обезлесяването 

P. R.
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
5 Supporters 5 in European Union
1% from 500 for quorum
  1. Launched 17/01/2020
  2. Collection yet 11 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Вносителят на петицията посочва, че горите в Южна Америка са от жизнено значение за екологичната устойчивост и глобалното добро състояние на планетата. Вносителят отправя искане търговските споразумения ЕС – Меркосур, които предстои да бъдат ратифицирани от държавите – членки на ЕС, и Европейския парламент, да съдържат разпоредби, задължаващи държавите от Меркосур, и по-специално Бразилия, предвид възприетата от президента на страната политика по отношение на амазонските гори, да спазват и да се придържат към Парижкото споразумение относно изменението на климата. Вносителят твърди, че е недопустимо опустошаването на природата да се търгува срещу перспективата за търговска печалба.

Thank you for your support, P. R.

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now