Versorgung

O zakonitosti člena 417 bolgarskega zakonika o pravdnem postopku in domnevni kršitvi pravic potrošnikov pri postopkih plačilnih nalogov v Bolgariji ,

Petitioner
8 Supporters 8 in European Union
Collection finished
  1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Vlagatelj peticije poziva k preiskavi dejanj izvršitelja v skladu s členom 417 bolgarskega zakonika o pravdnem postopku, glede katerega meni, da je morda nezakonit, ter k začetku disciplinskega postopka in ugotovitvi kazenske odgovornosti izvršitelja. Evropski parlament je prejel že več pritožb drugih bolgarskih državljanov o tem vprašanju, v katerih so navedli, da je bolgarski sodni postopek v skladu s členom 417 bolgarskega zakonika o pravdnem postopku pristranski, saj potrošniki nimajo možnosti, da bi se zagovarjali pred sodiščem, katerega sodbe v celoti temeljijo na trditvah posojilodajalca glede obstoja in zneska posojila. Vlagatelj predlaga tudi, naj Parlament uveljavi pravico do posredne pobude v zvezi s členom 435(2) bolgarskega zakonika o pravdnem postopku. Trdi, da je izvršitelj kršil njegove lastninske pravice ter ni upošteval zakonodaje in prakse bolgarskega vrhovnega sodišča.

openPetition international