Versorgung

Bolgár polgári törvénykönyv 417. cikkének törvényességéről, valamint a fogyasztói jogok állítólagos megsértéséről a fizetési megbízási folyamatokban Bulgáriában

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

A petíció benyújtója vizsgálatot kér egy végrehajtó által a bolgár polgári törvénykönyv 417. cikke alapján tett intézkedésekkel kapcsolatban, amelyek szerinte törvényellenesek lehetnek, valamint kéri a végrehajtó bűnügyi felelősségének megállapítását és ellene fegyelmi eljárás bevezetését. Az Európai Parlamenthez számos panasz érkezett erről a problémáról más bolgár állampolgároktól, akik azt állították, hogy a bolgár polgári törvénykönyv 417. cikke alapján folytatott bolgár bírósági eljárások egyoldalúak, és a fogyasztók nem kapnak lehetőséget, hogy bíróság előtt védjék magukat, ahol a döntéseket teljes egészében a kölcsönadó kölcsönmegállapodás létezésével és összegével kapcsolatos állításaira alapozzák. A petíció benyújtója arra is javaslatot tesz, hogy a Parlament gyakorolja a közvetett kezdeményezési jogkörét a bolgár polgári törvénykönyv 435. cikke (2) bekezdésével kapcsolatban. A petíció benyújtójának állítása szerint a végrehajtó visszaélt a tulajdonjogával, és semmibe vette a jogszabályt és a bolgár legfelsőbb bíróság ítélkezési gyakorlatát.

Thank you for your support, E. P.
pro

contra