Versorgung

O zakonitosti članka 417. bugarskog Zakonika o građanskoj parnici i navodnom kršenju prava potrošača u sudskim postupcima za platne naloge u Bugarskoj

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 6 weeks

Podnositelj predstavke poziva na istragu o radnjama ovršitelja na temelju članka 417. bugarskog Zakonika o građanskoj parnici, koje smatra nezakonitima te na pokretanje stegovnog postupka i utvrđivanje kaznene odgovornosti ovršitelja. O tom pitanju Europski parlament zaprimio je nekoliko pritužbi od drugih bugarskih državljana koji navode da su bugarski sudski postupci na temelju članka 417. bugarskog Zakonika o građanskoj parnici jednostrani i da potrošači nemaju priliku braniti se na sudu gdje se presude donose u cijelosti na temelju tvrdnji zajmodavca o postojanju i iznosu zajma. Podnositelj predstavke ujedno predlaže da Parlament provede svoje pravo neizravne inicijative u odnosu na članak 435. stavak 2. bugarskog Zakonika o građanskoj parnici. Podnositelj predstavke navodi da je ovršitelj zloupotrijebio njihova prava vlasništva i nije poštovao zakon i praksu bugarskog Vrhovnog suda.

Thank you for your support, E. P.