Versorgung

O navodnom kršenju zakona o uzgoju i razmnožavanju domaćih životinja te o Uredbi Komisije (EU) br. 702/2014

M. G.
5 Supporters 5 in European Union
  1. Launched October 2019

Podnositelj predstavke žali se na članove upravnog odbora samoupravne organizacije nadležne, među ostalim, za vođenje stočnih registara i informacijskih sustava za bilježenje podataka. Oni su navodno od 2014. do 2016. kršili Zakon od 29. lipnja 2007. o organizaciji uzgoja i razmnožavanja domaćih životinja i Uredbu Komisije (EU) br. 702/2014 tako što su određene kategorije potpore u poljoprivredi i šumarstvu u ruralnim područjima proglasili usklađenima s unutarnjim tržištem u skladu s člancima 107. i 108. Ugovora o funkcioniranju Europske unije. Među problemima koje navodi podnositelj predstavke je i taj da se unos u stočni registar uvjetovao posjedovanjem certifikata o uzgoju kojim se potvrđuje podrijetlo životinje i koji se plaća te da su uzgajivači svinja navodno bili prisiljeni pribaviti certifikat o rasplodu bez podnošenja zahtjeva za rasplod. Nadalje, podnositelj predstavke tvrdi da se sustavom za izdavanje certifikata (povezanim s uplatom novca iz državnog proračuna) kršio članak 27. stavak 1. točka (b) Uredbe Komisije br. 702/2014.

Thank you for your support, M. G.