Versorgung

Haszonállatok tenyésztéséről és szaporításáról szóló törvény és a 702/2014/EU bizottsági rendelet állítólagos megsértéséről

M. G.
5 Supporters 5 in European Union
  1. Launched October 2019

A petíció benyújtója kifogást emel azon autonóm szervezet igazgatótanácsának tagjai ellen, amely többek között a törzskönyvek és nyilvántartások vezetéséért, valamint az adatnyilvántartás céljait szolgáló információs rendszerekért felel, mivel állítólag megsértették a haszonállatok tenyésztésének és feldolgozásának megszervezéséről szóló 2007. június 29-i törvényt és a 702/2014/EU bizottsági rendeletet, amikor 2014 és 2016 között a mezőgazdasági és erdészeti ágazatban, valamint a vidéki térségekben bizonyos támogatási kategóriákat az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének megfelelően a belső piaccal összeegyeztethetőnek nyilvánítottak. A petíció benyújtója által felvetett aggályok között szerepel, hogy a törzskönyvbe történő felvételt (az állat származási helyét igazoló) fizetés ellenében beszerezhető tenyésztési bizonyítványhoz kötötték, valamint hogy a sertéstenyésztőket állítólag arra kötelezték, hogy tenyésztői kérelem nélkül szerezzenek be tenyésztési bizonyítványt. A petíció benyújtója továbbá azzal érvel, hogy a bizonyítványok kiállítására szolgáló (az állami költségvetésből származó pénz kifizetéséhez kötött) rendszer ellentétes a 702/2014/EU bizottsági rendelet 27. cikke (1) bekezdésének b) pontjával.

Thank you for your support, M. G.