Versorgung

M. G.
5 Supporters 5 in European Union
  1. Launched October 2019

Vlagatelj peticije nasprotuje izjavi članov upravnega odbora organizacije, ki je med drugim pristojna za vodenje rodovniških knjig za govedo in prašiče in registrov ter vzdrževanje informacijskih sistemov za evidentiranje podatkov o domnevnem nespoštovanju zakona z dne 29. junija 2007 o vzreji in razmnoževanju vzrejnih živali in Uredbe Komisije (EU) št. 702/2014, da so bile nekatere oblike podpore v kmetijskem in gozdarskem sektorju in na podeželju v obdobju 2014–2016 združljive z notranjim trgom v skladu s členoma 107 in 108 Pogodbe o delovanju Evropske unije. Med drugim je opozoril na to, da naj bi se vpis v rodovniško knjigo pogojeval s pridobitvijo rejniškega potrdila (ki potrjuje izvor živali) proti plačilu in da naj bi bile prašičje farme prisiljene pridobiti rejniška potrdila brez vloge rejca. Vlagatelj peticije tudi trdi, da je sistem za izdajo potrdil (vezan na plačilo denarja iz javnega proračuna) v nasprotju s členom 27(1)(b) Uredbe Komisije št. 702/2014.

Thank you for your support, M. G.