Rechtstaatlichkeit

Marcus Lauri erakonna Partit Demokratiku nimel õigusaktide vastuvõtmise kohta Euroopa Liidus, et kaitsta rikkumisest teatajaid

Partit Demokratiku
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Petitsiooni esitaja palub Euroopa Liidul Malta Demokraatliku Partei nimel kaaluda võimalust võtta kasutusele rikkumisest teatajate kaitsmist käsitlevad õigusaktid. Petitsiooni esitaja usub, et rikkumisest teatajad on demokraatliku riigi toimimise seisukohast otsustava tähtsusega ning rõhutab, et nende kaitse on hädavajalik õigusriigi põhimõtete tagamiseks. Petitsiooni esitaja märgib, et teatavates liikmesriikides eiratakse ja manipuleeritakse õigusakte, mille eesmärk on kaitsta rikkumisest teatajaid, sest rikkumisest teatajad puutuvad kokku süstemaatilise ahistamise ja hirmutamisega. Petitsiooni esitaja teeb ettepaneku määratleda rikkumisest teataja staatus ja kaitse ELi õigusaktides ning soovitab, et liikmesriikide kõrged kohtud võtaksid menetlusse kohtuasjad, mille puhul ELi kodanikud taotlevad rikkumisest teataja staatust, ning teeksid sellistes kohtuasjades otsuse. Rikkumisest teataja staatuse saamisel peaksid seda austama ja kaitsma kõik liikmesriigid.

Thank you for your support, Partit Demokratiku