Rechtstaatlichkeit

Dėl pasiūlymo Europos Sąjungoje priimti teisės aktus, kuriais būtų siekiama apsaugoti pranešėjus

Partit Demokratiku
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Peticijos pateikėjas Maltos demokratinės partijos vardu ragina Europos Sąjungą apsvarstyti galimybę priimti teisės aktus dėl pranešėjų apsaugos. Peticijos pateikėjas mano, kad pranešėjai yra itin svarbūs demokratinės šalies veikimui, ir pabrėžia, jog siekiant išsaugoti teisinę valstybę jų apsaugą užtikrinti būtina. Peticijos pateikėjas teigia, kad tam tikrose valstybėse narėse teisės aktų, kuriais siekiama apsaugoti pranešėjus, nepaisoma ir jais manipuliuojama, nes tose valstybėse narėse nuolat susiduriama su priekabiavimu ir bauginimu. Peticijos pateikėjas pranešėjo statusą ir apsaugą siūlo nustatyti ES teisės aktuose ir mano, kad bylas, kuriose ES gyventojai siekia gauti pranešėjo statusą, turėtų nagrinėti valstybių narių aukščiausieji teismai ir priimti dėl jų sprendimus. Suteikus ES gyventojams pranešėjo statusą, visos valstybės narės turėtų jį gerbti ir apsaugoti.

Thank you for your support, Partit Demokratiku